10.9 C
Stockholm
10.9 C
Stockholm
joi, 20 iunie 2024

Norvegia, prima țară din lume unde toate taxiurile vor fi electrice în următorii ani

Must read

Norvegia se pregătește să treacă la taximetria 100% electrică. Deja în 2023 aproape 9 din 10 taxiuri noi cumpărate în țara scandinavă au fost EV-uri. Există însă un singur obstacol: încărcarea.

Potrivit presei norvegiene, 88% din taxiurile noi cumpărate anul trecut au fost electrice – peste media generală (82,4% din vehiculele noi). Ca urmare, țara scandinavă va ajunge în câțiva ani să aibă doar taxiuri electrice, deși nu există o legislație națională care să impună acest lucru. Unele orașe au impus însă termene până la care toate taxiurile trebuie să fie electrice – de exemplu, în capitală regula se aplică de la 1 noiembrie 2024, dată de la care mașinile clasice nu vor mai primi licență de taximetrie. Alte regiuni ale Norvegiei au impus termene ceva mai îndepărtate, ca 1 octombrie 2027, dar e foarte plauzibil ca între timp taxiurile pe benzină sau motorină să dispară de la sine, dat fiind că mulți clienți tind să le evite.

https://www.wall-street.ro/articol/Auto/304755/norvegia-prima-tara-din-lume-unde-toate-taxiurile-vor-fi-electrice-in-urmatorii-ani.html#gref

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Stockholm | Suedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura