21.1 C
Stockholm
21.1 C
Stockholm
sâmbătă, 13 iulie 2024

EXPULZAT IMEDIAT ! Ambasadorul rus la Copenhaga amenință Danemarca în legătură cu acordul de cooperare cu Statele Unite semnat recent de țara scandinavă

Must read

Ambasadorul Rusiei în Danemarca, Vladimir Barbin, a amenințat Danemarca, membru fondator al NATO, pe 20 ianuarie, ca răspuns la un acord recent dintre SUA și Danemarca care permitea forțelor americane accesul la bazele militare din Danemarca.

Barbin a susținut în timpul unui interviu acordat publicației ruse de știri RIA Novosti că acordul SUA-danez din decembrie 2023 „creează noi provocări” pentru securitatea Rusiei în regiunea Mării Baltice și a declarat că Rusia va determina „răspunsurile necesare” la astfel de acțiuni. SUA și Danemarca au semnat un Acord de cooperare în domeniul apărării la 21 decembrie 2023, permițând SUA să staționeze permanent forțele și echipamentele la bazele militare din Danemarca.

Barbin a numit acordul un „curs deliberat către degradarea în continuare a situației politico-militare. în regiune sub sloganurile de a limita și intimida Rusia.“ Un proeminent blogger rus afiliat la Kremlin a susținut anterior că Finlanda devine o „a doua Ucraine” ca răspuns la un acord similar SUA-finlandeză. Oficialii ruși, inclusiv președintele rus Vladimir Putin, au amenințat recent Finlanda, iar amenințările Kremlinului împotriva unui membru fondator al NATO care nu are granițe cu Rusia reprezintă o provocare notabilă pentru alianța mai largă.

Amenințările ruse adresate unui membru fondator al NATO subminează, de asemenea, Operațiunea de informare de lungă durată a Rusiei conform căreia acțiunile sale agresive sunt ca răspuns la extinderea NATO.

adevarul.ro/stiri-externe/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Stockholm | Suedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura